YouTube İle Para Kazanma Yolları /2020


Günümüzün en popüler online video platformu youtube'dan para kazanmak ister misiniz? Burada olduğunuza göre sizde youtube ile para kazanmak isteyenlerdensiniz, bu imkansız değil ama kolay da değil, bu iş için mesai ve emek harcayabilecekseniz para kazanmak hiçte zor değil ancak hazır para beklentiniz var ise şimdiden söyleyeyim hiç başlamayın.





Konuya geçmeden önce youtube nedir nasıl kurulmuştur ve tarihçesi hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum sonrasında kazanma kısmına geçeceğim.

YouTube Tarihçesi


En çok tanınan video paylaşım sitelerinden biri olarak karşımıza çıkan Youtube, 2005 yılında üç eski PayPal çalışanı olan Jawed Karim, Chad Hurley ve Steve Chen tarafından televizyonda kaçırdıkları programları, yeniden izlemek istedikleri programları izlemek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuştur.

2006 yılında Google tarafından alınana kadar küçük bir şirket iken bu satın alım ile birlikte Youtube hızla büyümüş ve popülerleşmiştir. Mayfield’e göre Youtube aracılığıyla dünyanın dört bir tarafında her gün yüz milyondan fazla video izlenmektedir.

Youtube yayınladığı 2017 verilerine göre izlenme süresini ayda 30 milyar saate çıkarırken 2013 yılında ise bu süre 6 milyar saat olarak belirtilmiştir. İzlenme sürelerinde son dört yılda yaşanan beş kat artış durumu gözler önüne sürmektedir.

En temel haliyle Youtube, kullanıcılarının video yüklemesine, paylaşmasına ve diğer kullanıcılarla etkileşime girmesine izin verirken, Youtube üzerinden video yüklemek oldukça basit bir işlem olarak gözükmektedir.

Site sayesinde kullanıcı hem üretici hem de tüketici konumunda olup daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış özgün içerikler yaratmanın yanında beğendiği bir klibi, film parçasını, dizi bölümünü ya da herhangi bir yapımın herhangi bir parçasını diğerleriyle paylaşabilmektedir.

Bu durum kullanıcıları kendi yarattıkları görsel evrenin başrolü konumuna getirmekte, kendi yayın akışlarını oluşturma fırsatı vermekte, esnek ve alternatif bir televizyon izleme biçimi yaratmaktadır.

Youtube erken dönemde sadece basit bir çevrimiçi video kütüphanesiyken bugün kullanıcının kendi bireysel yönetiminde olan web 2.0 temelli popüler bir sosyal ağ konumuna yükselmiştir. Sitenin slogan değişimi de bu durumu özetlemektedir.

Kurulduktan sonra kendine ‘’Your Digital Video Repository’’ (Dijital Video Deponuz) sloganını seçen firma, Google vizyonuyla sloganını ‘’Broadcast Yourself’’ (Kendini Yayınla)’ya dönüştürmüştür. Bugün de aslında Youtuber’lar tarafından yapılan en temel haliyle ‘’kendini yayınlamak’’tır. Mert Yıldırım

Adım Adım Youtube İle Para Kazanma Yolları





Adım Adım Youtube İle Para Kazanma Yolları

Buraya kadar geldiniz ve hadi artık bu işin bir yolu varsa söyle de bilelim diyorsunuz, bende bu yolu söyleyeceğim hemde sindire sindire adım adım anlatmaya çalışacağım.

1- Youtube Kanalı Oluşturma


Amaç youtube ile para kazanmak olunca bir youtube kanalınızın olması tabi ki şart, önce youtube kanalı oluşturmanız gerekiyor. Şimdi adım adım kanal oluşturalım;

  • Adım 1- Youtube.com'a Gidin
  • Adım 2- Sağ üst köşedeki “Oturum Aç”ı tıklayın
  • Adım 3- Oturum açın veya önce bir Google hesabı oluşturun
  • Adım 4- Sağ üst köşedeki Ayarlar (dişli çark şeklindeki) simgesini tıklayın
  • Adım 5- Ardından, hesap bilgilerinizin altında bir Kanal oluşturma seçeneği göreceksiniz.





Bu işlemleri sırası ile yaptığınız taktirde kendinize bir youtube kanalı açmış olacaksınız ama tabi ki işler bununla bitmiyor, kanalınızı optimize etmeniz ve profesyonel bir görünüm kazandırmanız gerekiyor. Hadi beraber bakalım nasıl profesyonel bir Youtube kanalı ile başlayacaksınız.

2- Kanalınızı Optimize Edin


Yeni açılmış bir youtube kanalı için yapılması gereken bir kaç işlem bulunuyor, bunlar olmazsa olmaz değil ancak ilk izlenim için gerçekten ilgi çekici detaylardır. Yeni başlayan herkese önerdiğim ve önermeye devam edeceğim detaylar bunlar, hadi başlayalım;

  • Adım 1- Kanalınıza kapak fotosu ve profil fotosu eklemelisiniz, bunu yaparken eklediğiniz görsellerin boyutlarına dikkat edin ve görsellerinizin yapmak istediğiniz youtube fikrini yansıtan konusunun olmasına dikkat edin. Kendinizi ne kadar iyi ifade ederseniz o kadar çabuk büyüme kaydedeceğinizi unutmayın.
  • Adım 2- Youtube Kanalınızı oluşturma aşamasında ülke kısmını ABD seçmeniz size daha fazla gelir getirecektir. Bu seçeneği es geçmeyin, çok daha ciddi paralar kazanabilmenizi sağlayacaktır bu seçenek.
  • Adım 3- Kanalınızda bazı kriterleri tamamladıktan sonra para kazanma aktif etme aşamasına geleceksiniz. Şimdiden buna hazırlık için adsense başvurusu yapmayı unutmayın. (En az 5 video yükledikten sonra bu seçeneği değerlendirin)

3- Video Oluşturma


Bir youtube kanalının en önemli noktası işte bu nokta, video oluşturmak için bir yeteneğinizin olması şart ancak youtuber olmak için böyle bir şart yoktur. Yani video üretmeden de youtuber olabilirsiniz, bunu da ayrıca anlatacağım öncelikle kendi alakadar olduğunuz videolarınızı üreterek nasıl para kazanabileceğinizi anlatayım.

a- Kendi Videolarınız İle Para Kazanma


Kendi videolarınızı üreteceksiniz tamam ama nasıl izleyici kitlesine ulaşacaksınız? İşte bu işin en zor kısmı da bu ancak youtube da eski yeni farketmiyor ve kaliteli içerik değerini de izleyicisinide kendi kendine buluyor.

Eğer siz yaptığınız videonun kaliteli olduğuna inanıyorsanız bu tarz videolar ile çalışmaya, üretmeye devam edin bunun yanı sıra videolarınızın linklerini sosyal medyada paylaşarak izlenme ve öne çıkarılma sürelerini hızlandırabilirsiniz.

b- Başkalarının Videoları İle Para Kazanma


Bu kısım daha çok video çekme, üretme, kırpma v.s gibi yetenek ve uğraş gerektiren işer ile uğraşamam diyen kitle için anlatacağım. Video çekmeden youtuber olmak mı? diyorsunuz ama Evet tam olarak bundan bahsediyorum, başkalarının videoları ile telif yemeden youtuber olmak çok kolay hadi yapalım.

Creative Commons videolar: Creative Commons Nedir? Diyenler için kısaca anlatayım, telifsiz youtube videosu anlamına gelmektedirve bu videoları herkes yayınlayabilir demektir.

Bunu kullanabilmek için ise önce youtube arama konsolunu kullanarak odaklanacağınız konuyla alakalı bir arama yapın daha sonra filtreleri kullanarak Creative Commons kısmını seçin ve ekrana gelecek olan videolar arasından kendinize uygun olanını seçip kanalınızda yayınlama evresine geçin.

Youtube ile para kazanma konusu burada anlattıklarımdan çok daha derin ve çok daha fazla seçeneğe sahiptir, gönül isterdi ki tüm detaylarına tek tek yer vererek bu yöntemleri anlatayım ancak bu konuda farklı farklı konulara yer vererek ayrı ayrı makaleler yayınlamayı daha uygun gördüm.

Yorumlar